Om författaren

Agnes Thorlaksdottir är född året 1965 i Reykjavik, Island men har bott i Sverige sedan 1998.

”Jag har alltid skapat berättelser av olika slag. Redan som tioåring fick jag låna farfars gamla skrivmaskin från femtiotalet, delade upp A4 sidor i A5 och skrev på den gamla trötta maskinen. En hel serie western-historier dök upp, en pirathistoria, ett flertal små pjäser. Många korta noveller samlades också på diverse små papperslappar. Vissa berättelser var bara idéer, vissa stannade kvar i mitt huvud medan andra påbörjades i olika format. Ibland kunde jag sätta mig med en grupp ungar och bara spinna upp något att berätta utifrån något jag såg i rummet eller hade upplevt under dagen.

Det var dock först efter att jag flyttat till Sverige som skrivandet tog riktig fart och jag systematiskt började få ner mina alster på papper.

Den första boken i Tooloonkrönikan var boken om Andy. Den har vuxit fram ur alla mina olika karaktärer och gick i början under namnet Australiensaren. Men när berättelsen om Andy var klar så dök det andra karaktärer upp som pockade på uppmärksamhet och deras historier behövde också berättas. Så namnet Tooloonkrönikan blev samlingsnamnet för alla dessa karaktärer och händelser som ni så småningom kommer att få ta del utav.

Just nu kommer böckerna till en början ut på svenska men jag arbetar samtidigt med en översättning av dem till Isländska också.”